Sleva 12% s kódem KULKID

20 způsobů, jak se vaše dítě učí při hraní s Connetix

 Existuje tolik hraček pro děti, že je pro rodiče často zdrcující rozhodnout, do čeho se vyplatí investovat – a buďme upřímní, žádný rodič nechce kupovat hračky jen proto, aby je sledoval, jak leží na poličce nebo v košíku. To je na open ended hračkách to úžasné, neslouží jen jako jednorázová nebo jednosměrná herní aktivita, ale lze je použít mnoha způsoby a pro různé věkové kategorie.  Takže pokud jde o hraní s Connetix, jaké jsou některé ze způsobů, jak se vaše dítě učí a vyvíjí? Níže je představa některých.  

1. Kreativita Kreativní hra s magnetickými stavebnicemi.Vím, že to zní jako klišé, ale kreativita je s Connetix opravdu nekonečná – při každém hraní je lze použít jiným způsobem! Open ended hračky s umožňují dětem kreativně se vyjádřit a pracovat s různými pocity a emocemi.

 2. Představivost Jak kdysi řekl Albert Einstein: "Představivost je důležitější než znalosti." Co tedy můžete se svým Connetix stavebnici postavit? Hrad? Letadlo? Zvíře? Domeček pro panenky? Vesmírnou loď? Most? Robot? Lochneskou příšeru? Sochu svobody? Eiffelovou věž? Možná budete překvapeni, s čím přijdou.

 3. Magnetická síla Hraní s Connetix stavebnici je nejen zajímavý způsob, jak objevit magnetickou sílu, ale je to také skvělý způsob, jak se dozvědět o přitažlivosti dvou magnetů opačných pólů (severního a jižního). Sledujte, jak se odpuzují, když se snaží umístit dva protilehlé magnety k sobě.

 4. Tvary Sady Connetix mohou obsahovat 2D tvary čtverců, trojúhelníků (rovnostranné trojúhelníky, pravoúhlé trojúhelníky a rovnoramenné trojúhelníky) a obdélníky, které lze použít jako 2D stavební dlaždice nebo 3D tvary vytvářením sítí. Děti jsou schopny rozvíjet porozumění tvaru a jeho vlastnostem prostřednictvím hry, například kolik mají stran a rohů (a u 3D tvarů kolik ploch, hran a vrcholů) a pro starší děti, jaký lepší způsob, jak objevit různé trojúhelníky a jejich úhly. Praktické, zábavné a poutavé učení. 

5. Počítání "Kolik dlaždic vysokých můžeme postavit naši věž, než spadne?" "Kolik čtverců potřebujeme k vytvoření krychle?" "Použijme 4 modré čtverce a 5 červených čtverců." Existuje mnoho způsobů, jak k počítání dochází, když si děti hrají s stavebnici Connetix. 

6. Korespondence jedna ku jedné To mě přivádí ke korespondenci jedna ku jedné, což je schopnost přiřadit objekt k odpovídajícímu číslu. Často vidíte malé děti, jak verbálně počítají, aniž by si skutečně uvědomovaly, co to vlastně znamená, nebo počítají skupinu předmětů, ale přidávají další číslo nebo dvě. To je důležitá dovednost, kterou se lze naučit a snadno si ji procvičit hrou. 

7. Vzory a symetrie Bavte se používáním stavebnic Connetix k vytváření vzorů, písmen nebo mandal – je to tak jednoduchý způsob vzorům. Vytvářejte pomocí Connetix (např. ABBC, ABBC atd.) – je to mnohem zábavnější než pracovní listy! 

8. Barvy Hraní s Connetix je nejen skvělý způsob, jak prozkoumávat barvy, ale je to také báječný způsob, jak se dozvědět o světle, průsvitnosti a vytvořit krásné barevné odlesky. Postavte Connetix u okna a sledujte ty barvy.  

9. Hmotnost, stabilita a rovnováha Zkoumání hmotnosti, stability a rovnováhy je přirozenou součástí hraní s Connetix stavebnici. Děti zjišťují, jak vysoko dokážou postavit, než se jejich věž zhroutí, zkoumají, co je potřeba k vytvoření stabilních konstrukcí, a experimentují s gravitací a hmotností. 

10. Spolupráce a týmová práce Který rodič nebo vychovatel by nerad sledoval, jak skupina dětí s open ended hračkami spolupracuje při tvorbě? Connetix jsou dokonalou hračkou s otevřeným koncem, kterou můžete mít doma nebo ve třídě pro podporu týmové práce a spolupráce (nezapomeňte, že tyto dovednosti znamenají méně hádek!) 

11. Řešení problémů Naučit se řešit problémy je pro dítě ošemetná dovednost, jejíž rozvoj vyžaduje čas a praxi. Při hraní s Connetix stavebnici mohou děti prozkoumat tento koncept, když se pohybují ve stavebních konstrukcích samy nebo s přáteli a vymýšlejí nejúčinnější způsob, jak dosáhnout svých stavebních nápadů a návrhů. 

12. Hrubá a jemná motorika Věděli jste, že dobře vyvinutá hrubá a jemná motorika jsou předpokladem pro efektivní úchop tužky a ruční psaní? Při stavění s Connetix stavebnici děti tyto dovednosti používají k natahování, ohýbání, dosahování, uchopování, svírání a podobně. 

13. Vytrvalost Jaký lepší způsob, jak pracovat na vytrvalosti, než pokračovat ve stavbě, tvoření, spolupráci...a nejen to, nechat spadnout věž, kterou jste stavěli! "Dobře, teď to zkusíme znovu!"

 14. Plánování a inženýrství Pro děti rozhodování o tom, co postavit a jak to udělat, často zahrnuje prvek plánování a inženýrství, zejména u složitých konstrukcí, jako je most nebo když pracují s ostatními a spojují nápady.  

15. Příčina a následek Jaká je příčina a následek, když vaše děti staví s Connetix? Pokud položí dvě dlaždice vedle sebe, budou se táhnout k sobě nebo ne? Když vytáhnou dvě dlaždice, rozdělí se? Pokud postaví dlaždice bez jakékoli podpory, co se stane? Tolik objevů, jak si hrají! 

16. Vlastnosti materiálů a estetické cítění Při hraní s Connetix stavebnici děti zkoumají různé materiály svými smysly, např. hmat (jsou hladké, tvrdé, jaký je materiál? Jak silný je? Jak těžký?), zrak (barvy, odrazy), sluch (vydávají zvuk, když se spojí? Když spadnou?).

17. Koordinace ruka-oko Hraní s Connetix může vašemu dítěti pomoci vybudovat koordinaci ruka-oko, když zvedne, uchopí a manipuluje s předměty, aby vytvořilo to, po čem touží. 

18. Jazykové znalosti Hra je pro děti skvělým způsobem, jak rozvíjet a procvičovat své jazykové dovednosti. Prostřednictvím hry mohou děti nejen zkoumat svou vlastní řeč, ale také naslouchat řeči svých vrstevníků a dospělých, přijímat zvuky řeči, novou slovní zásobu a vhodné způsoby komunikace.

19. Soustředění Rozvoj schopnosti soustředit se a soustředit se na úkol není pro všechny děti snadný, ale stavění s Connetix je zábavný způsob, jak tuto dovednost procvičit a posílit. Soustředění umožňuje dětem soustředit se na úkol a učit se, což zase zvyšuje jejich sebevědomí.

 20. Sebevědomí Pocit hrdosti, úspěchu a vzrušení, když vybudovali něco, na co jsou hrdí, je pro děti skvělý způsob, jak si vybudovat vlastní sebeúctu. Connetix Tiles jsou úžasná hračka s otevřeným koncem, která pomáhá podporovat učení a vývoj vašeho dítěte zábavným a poutavým způsobem! „„Děti se učí, když si hrají. A co je nejdůležitější, při hře se děti učí, jak se učit. – O. Fred Donaldson